"...a szőnyegek portartalma minimális szintre csökkenthető, ennek következtébenjelentősen alacsonyabb a szállóvendégek porterhelése, ill. növelhető a szállodahigiéniai színvonal."

Dr. Magyar Donáth Phd

aerobiológus

Online Support

+36203776757

Hivatali időben rendelkezésre állunk telefonon, hogy azonnali válaszokat kaphasson.

Delphin levegőfürdető hatásának vizsgálata szállodai szőnyegek porszennyezettségére

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet Környezet-egészségvédelmi Főosztályának osztályvezetője Dr. Magyar Donát 2014-től rendszeres méréseket végzett a technologia alkalmazhatóságával kapcsolatban. Lényeges megállapításai az alábbiak.

"A vizsgálat célja felmérni a Delphin L-lamellás takarítógép rendszeres használatának hatását a szállodai szobák porszennyezettségének változására. Anyag és módszer: A vizsgálat során 3 db szállodai szobában, 5 db szőnyegen vizsgáltuk a Delphin L-lamellás takarítógép használatának hatását a portartalom változására. A szobákat korábban hagyományos porszívóval, azonos rendszerességgel tisztították. A portartalom mérésére a szőnyegek 80 × 80 cm-es felületéről Delphin L-lamellás takarítógép (800 W, 2 m3/s) mintavevő fejében elhelyezett, előzetesen egyedileg megmért filterre gyűjtöttünk pormintákat 1 percig a kezelés előtt (azaz takarítógép rendszeres használatát megelőzően, 2011.10.13.) majd kezelés után, (azaz a takarítógép rendszeres, 3 hónapig tartó használata után, 2012.02.21)."

Vírus és baktérium szám mérések...

Az influenza vírusok száma 99%-os csökkenést mutat 20 perc működés után a német Airmid HealtGroup kutatása szerint.

A rendszer használata során a különböző influenza törzsek vírusai gyakorlatilag eltűnnek a levegőből. Az angol nyelvű vizsgálat eredményeihez kattintson ide .

Szállodai ágyak matracainak vizsgálata

Ágyamatracok takarítása esetén is mérhető a különbség a porszívózás és a levegőfürdető használatakor

  • Allergén mentesítés
  • Atka mentesítés
  • Visszaporosodás nélküliség

"A vizsgálat során megállapítottuk, hogy a Delphin L-lamellás takarítógép 3 hónapos használatát követően a hagyományos készülékekkel már korábban is rendszeresen porszívózott szőnyegek porszennyezettsége jelentősen csökkenthető Korábbi vizsgálatainkban e takarítógép már hatékony eljárásnak bizonyult a szállodai ágyak porszennyezettségének visszaszorítására."

Dr. Magyar Donáth - aerobiológus

***